magnum
Wysłany: 2008-07-29, 15:27 Pytanko o wczasy
Witam Niewiem czy dobry dział jeśli nie to prosze o przeniesienie. Mam pytanko odnośnie wczasów. Czy jak nie mam skończone 18 lat to moge jechać bez osoby która skończyła 18 lat ? Czy będą problemy na lotnisku albo z zameldowaniem w hotelu? Prosze o odpowiedź
Witaj,
jeśli masz ukończone 16 lat nie powinno byc żadnych problemów. Jednak, niektóre linie lotnicze, np. Ryanair potrzebują zgody osoby dorosłej na przewóz osoby niepełnoletniej. Nie ma tego problemu z Wizzair. Tam, w wieku od 14-16 lat osoba może sama podróżować. Po ukończeniu 16 lat, może się opiekować osobą poniżej 14 lat.
Ale ogólnie zależy czy zostaniesz wpuszczona/y za granicę od kraju, od wizy jeśli jest potrzebna, linii lotniczych. Co do hotelu, nic nie powiem, bo nie wiem. Ale jeśli masz paszport, to chyba nie powinno być żadnego problemu.
Krzysztof
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum