Wysłany: 2007-12-11, 13:30 Jeśli chcesz moderować to forum...
Witam wszystkich miłośników turystyki,
pragnę poinformować, iż bardzo zależy mi, aby nasze forum stało się swoistą encyklopedią turystyki. Chcę, aby znalazły się tu informacje historyczno geograficzne opisujące poszczególne kontynenty, dalej państwa, regiony, miasta, ciekawe miejsca i zabytki a także praktyczne porady osób, które na własnej skórze doznały odkryć i porażek. Jeśli mieszkasz np. w Krakowie, i wiesz że dasz radę spełnić funkcję moderatora forum o tym mieście napisz do mnie. Opisz historię swojego miasta, napisz co polecasz osobom przyjeżdżającym do Krakowa, aby zobaczyli w nim. Jeśli możesz, podaj dokładne dane teleadresowe, godziny otwarcia, ceny. Może mieszkałeś kilka lat gdzieś za granicą i masz dużą wiedzę o jakimś mieście czy państwie i chcesz podzielić się swoją wiedzą? A możesz skończyłeś geografię, turystykę? To też jest miejsce dla Ciebie.
Wszystkie osoby zainteresowane moderowaniem tego forum, bardzo proszę o kontakt w celu uzgodnienia szczegułów.
Pozdrawiam
Krzysztof
Jestem studentem IV roku Historii z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Piszę pracę magisterską o historii i turystyce na Ziemi Lubawskiej. Z chęcią zostanę moderatorem tego forum!!!
Ziemia Lubawska to malownicze tereny znajdujące się w północno – wschodniej Polsce. W jej granicach znajdują się trzy miasta: Lubawa, Nowe Miasto Lubawskie i Lidzbark Welski. Tereny te poza wieloma atrakcjami turystycznymi posiadają również ciekawą historię obfitującą w piękne legendy.. Pierwsi polscy osadnicy zaczęli pojawiać się tutaj już w XI wieku, a jedno z podań pochodzących z tamtego okresu opisuje okolice Lubawy (jednego z pierwszych założonych grodów) następująco: „(…) okolica była tu malownicza i pięknie położona, a lasy otaczały zewsząd osadę, przez którą przepływały rzeki Sandela i Jesionka (…)”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum